Glömt dina inloggningsuppgifter?
Bli medlem
Hej!

Jag efterlyser möjlighet att hyra båtplats vid benöns samfällighetsförening brygga med Y...
sa Jacob Berggren nyss i våra forumHej Claes,
roligt, men hur når jag dig per mail? :)
Maren
sa Maren Jonasson nyss i våra forumHej Maren!
Jag råkade se din fråga och läste den och blev lite nyfiken.
Om du hör av dig via m...
sa Claes Norstedt nyss i våra forumHej.
Jeg vil høre, om der er nogen på Gräsö, som kan hjælpe mig:
Min far var styrmand på den d...
sa Vilhelm Thorgny hansen nyss i våra forumForum
Forum / Gamla foruminlägg / En stilla undran


Einar Mihlberg skrev: (2009-01-29 08:31:03)

Ja, nu slår ödestimmen snart för våra Apotek och Vårdcentraler m.m. Beslut kommer väl snart att fattas om att stora delar av vår vård och omsorg skall läggas ut på privata händer. Dagligen läser vi om privata företag som gör oskäliga vinster med skattepengar och som inte lever upp till sina åtagande samt tappar gamla i golvet. En utsliten personal med stora lönsamhetskrav hängande över huvudet kan aldrig ge samma omsorg som den omsorg vi alla är med och betalar till via skatten. Det är ett gemensamt ansvar att varje skattekrona skall användas på rätt sätt – allt annat är ytterst tveksamt när man vill starta privat vinst givande företag med skattepengar.
Omstruktureringen kommer att kosta massor av skattekronor det läser man ju också om, samt att man skänker bort stora delar av verksamheten till underpris.
Nej, stå vakt om vår trygga sjukvård och omsorg på orten. Jag minns tiden då man måste vara fullt frisk för att få gå med i sjukkassan, jag minns också lyckan när jag fick beskedet att jag var fullt frisk efter en lungsjukdom som var mycket vanlig förr i tiden och blev beviljad inträde. Att cykla till Hjalmar Pettersson i Klockarboda som hade hand om sjukkassan på den tiden med en krona i månaden och känna trygghet om olyckan var framme var värt besväret. Ett läkarbesök i början av fyrtiotalet kostade femton kronor om jag minns rätt som var mycket pengar på den tiden.
Det är som med krig som är lätta starta men svåra att avsluta – att rasera ett tryggt system med motiv som att t. ex att välja bland olika vårdgivare i vår kommun är endast till för de besuttna – märk väl även de kan komma i en situation där makt och pengar är värdelösa

Om forumen
Våra forum är till för att snacka om vad som händer här på Gräsö.
När du diskuterar, tänk på att ha en trevlig ton mot andra besökare.

För att kunna skriva i våra forum måste man vara medlem här på Gräsö.nu