Glömt dina inloggningsuppgifter?
Bli medlem
Hej!

Jag efterlyser möjlighet att hyra båtplats vid benöns samfällighetsförening brygga med Y...
sa Jacob Berggren nyss i våra forumHej Claes,
roligt, men hur når jag dig per mail? :)
Maren
sa Maren Jonasson nyss i våra forumHej Maren!
Jag råkade se din fråga och läste den och blev lite nyfiken.
Om du hör av dig via m...
sa Claes Norstedt nyss i våra forumHej.
Jeg vil høre, om der er nogen på Gräsö, som kan hjælpe mig:
Min far var styrmand på den d...
sa Vilhelm Thorgny hansen nyss i våra forumForum
Forum / Småsnack / OK i Öregrund


Christer Ericsson skrev: (2009-01-23 20:01:47)
Läser i UNT att OK i Öregrund har stängts och att ev Turistbyrån ska ta över lokalerna.. Stämmer det, kommer inte jag kunna tanka min båt i Öregrund i sommar? Var är närmaste sjömack då? Grisslehamn eller Gävle?
I samma artikel står att båt turismen har ökat och att antalet gästnätter ökat. Jag får inte ihop det hela...


Anders Rodén skrev: (2009-01-24 13:59:06)
Ja OKQ8 macken är stängd i Öregrund, men förs tydligen diskutioner om att öpnna en ny mack , Men när vart och hur är väl inte spikat, det går inte så fort med beslutandet, har inte hört nåt mer i ärendet,


Thomas Carlsson skrev: (2009-01-24 18:13:55)
Det stora problemet för Öregrund är väl snarare att det planeras två konkurrerande båtmackar, en längre ut i hamnen (som förra OKQ8-killen vill driva) men även en mack vid båtklubben en bit söderut från Öregrund.
Blir den sista macken verklighet lär det vara ganska många båtburna söderifrån som stannar där, snarare än att åka lite längre till Öregrund. Kommer nog att slå mot turistverksamheten i Öregrund.


Peter Johansson skrev: (2009-01-25 21:17:41)
Jag instämmer i Thomas ord. Det kommer, med all sannolikhet, inte finnas underlag för två båtmackar i Öregrund. Viktigt är dock att de blir en mack till sommaren, att föredra är ju den som planeras strax utanför hamninloppet till Öregrund. Många båtburna turister passar på och handla och kanske besöka en restaurang på stadens torg, kanske de inte kommer göra om macken ligger för långt bort? Man kanske håller i stålarna till man kommer till exempelvis Gävle... Men det visar sig, Öregrund har ju charm ändå, kanske båtfolket stannar ändå. Bara man kommer kunna tanka båten i Öregrundstrakten, otroligt viktigt!


Christer Ericsson skrev: (2009-01-25 21:47:09)
Okej, vad spännande. Men jag kan inte riktigt förstå varför en mack skulle gå bättre om den ligger i hamninloppet i stället för en så central plats som den ligger på nu. Här kan du ju både tanka båt och bil, och framför allt så passerar det ju väldigt många människor här. Det är ju inte soppan man tjänar pengarna på utan allt runt omkring som korv och godis mm. Eller är det så att fastigheten med tankar och grejer är i dåligt skick så att det blir billigare att bygga en ny?!?
Två mackar verkar ju väldigt svårt och dra runt. Får verkligen hoppas att det löser sig till sommaren.


Peter Johansson skrev: (2009-01-25 21:53:02)
Anledningen till att OK-macken inte fick vara kvar är att den inte går med tillräcklig vinst, enligt bolaget OK. Mikael som driev macken hade alltså inget att säga till om, utan fick glatt acceptera att OK körde över honom. Det är nu Mikael som ansökt om att få göra iordning en enklare sjömack vid hasselbacken, han har grönt ljus från kommunen, men byråkratins kvarnar mal långsamt, som bekant..

Den andra, en viss Sjölander, tror han driver båtvarvet i Öregrund, vill också bygga en mack, som skulle ligga just vid varvet. Kommunen ger grönt ljus där med men återigen denna byråkrati.

Vi är lovade en lösning till sommaren, som det ser ut idag kommer de finnas två mackar. Om inte en av dem drar sig ur då. Mikael är iallafall orolig om de verkligen går att driva två båtmackar i Öregrund, små marginaler att sälja bränsle som du skriver Christer...

Om forumen
Våra forum är till för att snacka om vad som händer här på Gräsö.
När du diskuterar, tänk på att ha en trevlig ton mot andra besökare.

För att kunna skriva i våra forum måste man vara medlem här på Gräsö.nu