Glömt dina inloggningsuppgifter?
Bli medlem
Var kan man bo och äta?
Vill man komma till Gräsö och bo här ett tag finns det flera val. Antingen kan man campa, antingen med tält eller husvagn, eller så kan man hyra stuga eller ett rum på vandrarhemmet på Örskär.

Campa
Självklart kan man campa var man vill, så länge man följer allemansrätten. Men vill man göra det lite mer organiserat kan man göra det på Gräsös familjecamping, en trestjärnig campingplats strax norr om färjeläget. Här samsas både campare, husvagnsägare och de som hyr någon av de många stugorna på området.

Vandrarhem
På Gräsö finns det två vandrarhem där man kan bo. Det ena ligger vid Gräsö Gård, strax söder om färjefästet medan det andra ligger på Örskär, strax norr om Gräsö. Ewa och Lars har Bed & Breakfast vid Västermörtarö för 300 kronor per person. Läs mer här.

Hyra stuga
Det finns flera ställen på Gräsö där man kan hyra en stuga för att bo både kortare och längre tid. På Gräsös familjecamping finns ett antal stugor att hyra. Även vid Gräsö Gård finns mindre stugor att hyra.
På öarna runt omkring finns även där en del stugor, på Rävsten finns 18 stugor att hyra, medan på Örskär finns åtminstone en stuga som hyrs ut.

Förutom dessa organiserade uthyrarna finns det ett antal privatpersoner som även de hyr ut sina stugor under kortare eller längre tid. Du hittar några av dessa på Stugknuten.com eller Fritiden.se.

Äta på Gräsö
På Gräsö finns det två ställen där man kan äta eller fika. Vid Gräsös familjecamping ligger restaurang Doppingen med en varierande meny.
Vid Djurstens fyr ligger Djurstens kafé som har öppet nästan hela året.

I närheten
Det som inte finns på Gräsö finns oftast i Öregrund. Här hittar man både hotell, vandrarhem, ett flertal restauranger och massor av affärer.


Gå tillbaka till förra sidan
Här kan du läsa mer om Gräsö
Om Gräsö på Wikipedia
Om Roslagen
Östhammars kommun